Huis Vanassche

Winkelmandje is leeg

INLANDSE AARDBEIEN (500gram)

INLANDSE AARDBEIEN (500gram)

5,85

(Pot)

Aardbeien zijn hét seizoensproduct bij uitstek tijdens zonnige zomerdagen! 

 

Door onze samenwerking met een lokale aardbeienteler, kunnen we dagelijks verse aardbeien van de beste kwaliteit in onze winkel leggen.

 

Is een aardbei gezond?

 

Behalve de heerlijke smaak, zorgt een aardbei ook voor tal van gezondheisvoordelen. Zo helpt een aardbei je bloeddruk laag houden én het is bovendien goed voor de lijn! Ze bevatten slechts 28 kcal / 100 gram. Daarnaast bevatten aardbeien enorm veel vitamine C, wat super is voor de weerstand!

 

Aardbeien zorgen trouwens ook voor het aanmaken van collageen, de stof die de elasticiteit en de veerkracht van je huid bevordert. Met andere woorden: de rimpelvorming vermindert!

 

Alle fruitsoorten bevatten natuurlijke suikers. Gelukkig ligt die hoeveelheid niet al te hoog bij een portie aardbeien. Een portie ananas bevat dubbel zoveel suikers, eenzelfde portie banaan bevat zelfs drie keer zoveel suikers! 

 

Hoe bewaar ik mijn aardbeien het best?

 

Verse aardbeien zijn glanzend rood en voelen stevig aan. Hoe rijper de aardbei, hoe minder lang ze houdbaar is. Was aardbeien altijd goed voor je ze eet. Aangezien ze dicht bij de bodem groeien, kan er altijd nog een beetje aarde blijven hangen.

Laat de kroontjes zo lang mogelijk aan de aardbei hangen, zo neemt de aardbei niet te veel water op (tijdens het wassen) en blijft de smaak goed bewaard.

 

Wat kan je doen met aardbeien?

 

 

Aardbeien zijn natuurlijk superlekker als gezonde snack, maar daarnaast zijn er nog vele andere mogelijkheden.

 

Denk maar aan aardbeienconfituur, aardbeiencoulis, aardbeienmilkshake, aardbeienijs of aardbeien met chocolade.

 

Voor de durvers: probeer aardbeien eens in een slaatje te verwerken! Aardbeien smaken ongelooflijk lekker met o.a. feta, kokos, witloof, veldsla of jonge spinazieblaadjes. 

 

Gerelateerde producten

BANANEN CHIQUITA

€ 2,35

JAM JAM CONFITUUR v/h LANDHUYS AARDBEI

€ 3,50

KWARK MET AARDBEIEN 220GR

€ 2,45

AARDBEI-RUNNER 200gr

€ 2,50