2,05
(Kilogram)
De Conferencepeer is de vaakst geteelde peer in België en Nederland vanwege z'n lange bewaarbaarheid én omdat de peer gemakkelijk en in grote aantallen groeit. Het vruchtvlees is sappig, zoet en lichtoranje en heeft een korrelige textuur. De schil van de peer is hard.
Onrijpe conferenceperen kunnen gemakkelijk rijpen in een fruitschaal. Eens ze rijp zijn, kun je ze in de koelkast bewaren, daar blijven ze nog een tweetal dagen goed.
De peer is te verkrijgen van september tot juli. De maanden daarbuiten kunnen ze ook verkregen worden, maar dan komen ze uit warmere oorden. De maanden waarin de overgang van buitenland naar inlands gebeurd, gaat vaak gepaard met een iets mindere kwaliteit. Dat komt omdat de houdbaarheid van vele peren dan op z'n uiterste gerokken is.
Het is aangeraden om de peer te wassen of te schillen voor gebruik. Ze kleuren snel bruin na het schillen, dus indien je de peer niet meteen gaat opeten, besprenkel je die best met citroensap.
Lodewijk de Raetlaan 3
8870 Izegem
Tel.: 051 30 17 53
Fax: 051 31 71 07
E-mail: info@huisvanassche.be