3,95
(Kilogram)
Spinazie heeft een zachte smaak en wordt best zo vers mogelijk gebruikt, want de frisheid gaat snel verloren. Afgesloten in de zak blijft het langer vers door de aangepaste gassen.
Losse spinazie werd nog niet gewassen. Hiervoor ga je eenvoudig aan de slag: spoel af onder koud water, laat uitlekken en leg ze op en keukenhanddoek en verwijder de harde nerf.
Spinazie kan zowel rauw als gekookt gegeten worden. Rauw gaat het goed in salades of als broodbeleg. Gekookt volstaat het om water toe te voegen in de pan en het deksel erop te leggen.
Spinazie gaat ook goed in de soep.
Opgelet: spinazie is niet geschikt om achteraf opnieuw op te warmen! De nitraat die in de bladeren zit, wordt bij een tweede opwarming omgezet in nietriet, wat schadelijk is voor de gezondheid.
Lodewijk de Raetlaan 3
8870 Izegem
Tel.: 051 30 17 53
Fax: 051 31 71 07
E-mail: info@huisvanassche.be