1,75
(Potje)
Veldsla is een kleine bladgroente waarvan de blaadjes in trosjes groeiten. Deze slasoort die wat lastiger is om te kuisen, maar het heeft wel een lekkere notensmaak die lekker is in wintersalades.
Om veldsla schoon te maken snijd je best eerst de wortels af en verwijder de beschadigde blaadjes. Daarna doe je de blaadjes in een grote kom met water en roer je de blaadjes voorzichtig om. Je kan ze eventueel onder stromend water houden, maar let erop dat het water niet te snel stroomt om beschadiging van de blaadjes tegen te gaan. Laat nadien alles uitlekken in een vergiet of op een keukenhanddoek. Het verwijderen van het staartje hangt af van wat je zelf verkiest.
Veldsla klaarmaken kan zeer eenvoudig door een vinaigrette toe te voegen vlak voor het serveren. In slaatjes gaat veldsla goet met gerookte ham, druiven, noten, aardappelen, geitenkaas, tomaten, zalm, heilbot, witloof... Ook in saus of in soep kan veldsla helemaal op het einde worden toegevoegd om een zachte toets toe te voegen.
Veldsla is trouwens ook een uitstekend ingrediënt voor pita's!
Lodewijk de Raetlaan 3
8870 Izegem
Tel.: 051 30 17 53
Fax: 051 31 71 07
E-mail: info@huisvanassche.be