Huis Vanassche

Winkelmandje is leeg

BROCCOLI SPAANS VERPAKT

1,98

(Stuk)

Broccoli is smaakvol, erg gezond en kent ook vele mogelijke bereidingswijzes. Een broccoli moet donkergroen zijn. Hoe dichter en steviger de bloemen zijn, hoe beter.

 

Een broccoli is volledig eetbaar. Eigenlijk kunnen de bladeren van broccoli ook worden gegeten, maar die zijn nooit aanwezig bij broccolis die in de winkel te verkrijgen zijn. De stronk van een broccoli heeft een zachte, romige, mildere smaak en wordt het best gschild voordat deze wordt gekookt.

Van een broccoli snijd je eerst de roosjes van de stronk. Snijd onderaan van de stronk een schijfje af en gooi dit weg. De rest van de stronk wordt best geschild en daarna in dunne schijfjes of blokjes gesneden. Maak deze blokjes of schijfjes niet te dik, want dan zullen ze nooit even snel gaar zijn als de roosjes. Spoel de blokjes en roosjes af onder stromend water.

 

Broccoli kan gekookt, gestoofd, gestoomd en gewokt worden. Het kan ook in soep, in de oven of in salades verwerkt worden én het kan rauw gegeten worden. 

 

Broccoli kan je gemakkelijk drie tot vijf dagen bewaren in de koelkast. Eens de stam gelige vlekken krijgt, is de broccoli (over)rijp. Probeer dus om die zo snel mogelijk te verwerken om nog optimaal te kunnen genieten van de smaak.