1,85
(Stuk)
Paksoi betekent letterlijk "witte groente" en is nauw verwant aan Chinese kool, maar waar Chinese kool een dichte krop vormt, heeft paksoi een meer opene structuur.
Paksoi heeft een frisse, pittige smaak. De koolsmaak die savooikool bijvoorbeeld wel heeft, ontbreekt volledig bij paksoi. De textuur van paksoi is gevarieerd: het heeft vlezige, dikke stengels die knapperig zijn, terwijl de lepelvormige bladeren dun, sappig en mild zijn van smaak.
Paksoi is eenvoudig te bereiden: snijd de krop doormidden in de lengte (dus van boven naar onder), spoel beide helften af en probeer daarbij om zoveel mogelijk bladeren bij elkaar te houden. Daarna kun je de paksoi snijden in de vorm die je wenst. Reepjes zijn het handigst in de meeste recepten.
Paksoi kan gestoomd, gekookt, gebakken, gestoofd, gegrild, gebarbecued... worden. Het gaat ook goed in ovenschotels, in soepen of gewoon rauw.
Lodewijk de Raetlaan 3
8870 Izegem
Tel.: 051 30 17 53
Fax: 051 31 71 07
E-mail: info@huisvanassche.be