Huis Vanassche

Winkelmandje is leeg

RODE KOOL

2,25

(Stuk)

Rode kool is een erg gezonde groente die traditioneel vooral in de winter wordt gegeten, ook al is deze heel het jaar door te krijgen. Rode kool groeit in een dichte, grote, bolvormige krop en weegt vaak meer dan één kilogram. De rode kleur komt pas naar voor na bepaalde bereidingen, meestal overheerst een paarse kleur die pas na vermenging van zuur in rood of roze verandert.

 

Een rode kool schoonmaken gebeurt snel. Verwijder de buitenste bladeren en spoel de bol af. Snijd de bol in vier of zes parten en snijd de stronk aan de onderkant weg. Snijd de parten in reepjes, doe deze reepjes in een vergiet en spoel goed af onder stromend water. Let hierbij op voor je kledij, want de paars-rode kleur geeft makkelijk af.

 

Rode kool wordt voornamelijk gekookt met een appel erbij, maar ze kan ook gestoomd, gestoofd of gewokt worden ,verwerkt worden in de oven, in de soep of zelfs rauw in salades.

 

Rode kool blijft twee tot zes weken goed wanneer die bewaard wordt op een koele, donkere plaats en in een open verpakking.