Huis Vanassche

Winkelmandje is leeg

OPVUL CHAMPIGNONS

4,20

(Kilogram)

Opvulchampignons hebben we niet standaard in ons assortiment kruiden liggen. Het is enkel verkrijgbaar op bestelling. De prijzen worden dus minder vaak aangepast, waardoor de prijs kan verschillen van de aangegeven prijs op onze website.

 

Een champignon is eigelijk een eetbare schimmel. Ze kunnen zowel rauw, gebakken, gekookt of gefrituurd gegeten worden. Bij het bakken is het belangrijk dat ze niet te lang in de pan liggen, anders worden ze taai en verliezen ze een groot deel van de smaak. Probeer ook om champignons zo vers mogelijk te gebruiken om de fijne smaak te bewaren.

 

Champignons worden best in een papieren zak of in de originele verpakking bewaard om ze te laten "ademen". Let er ook op dat ze niet bij sterkruikende andere groenten liggen, want ze nemen gemakkelijk geuren over. Ook bij fruit blijven ze beter weg, want in de buurt van fruit verouderen ze sneller. 

 

Champignons bestaan grotendeels uit water, maar zijn daarnaast ook een grote bron van mineralen en eiwitten. 

 

De meest geconsumeerde champignons zijn de witte én bruine (of Parijse) champignons. Opvulchampignons zijn witte champignons met een extra groot formaat, waardoor ze ideaal zijn om op te vullen met mousses, sausjes of groentjes.