Huis Vanassche

Winkelmandje is leeg

19.03.2021

Voorgesneden groenten en fruit

verse voorgesneden groenten uit eigen snij afdeling!

Eigen snij afdeling

 

Huis Vanassche beschikt sinds 1988 over een eigen snij afdeling. Dit startte kleinschalig, maar jaar na jaar groeide dit aan tot een volwaardige afdeling binnen het bedrijf.

Recentelijk werd deze snijafdeling uitgebreid en gemoderniseerd, zodat men nu élke dag verse voorgesneden groenten en fruit verpakt voor zowel de groothandel (ziekenhuizen, horeca klanten, rusthuizen, buurtwinkels,...) maar ook de eigen particuliere winkel mag zeker niet uit het oog verloren worden.

 

Lokaal aankopen in seizoen

 

Tijdens het lente - en zomer seizoen koopt Huis Vanassche rechtstreeks aan via de lokale boeren wat de versheid en bewaarbaarheid van deze groenten en fruit zeker ten goede komt en uiteindelijk ook goed is voor alle klanten.

Voor de tomaten kan men nu zelfs het ganse jaar door  inlandse tomaten aanleveren door de sterk uitgebouwde serrecapaciteit van onze lokale tomatenkweker. 

 

Vakkennis qua snijden en bewaren

 

Door de jarenlange ervaring met snijden, werd er ook een grote kennis verzameld over de manier van snijden, gebruik van nieuwe, verbeterde snijtechnieken, manier van bewaren zodat de voorgesneden groenten en fruit in een optimale sfeer wachten op het gebruik van de klant of groothandelaar.

 

Hygiëne is de hoesteen 

 

We kunnen er niet meer omheen dezer dagen. Hygiëne is de dag van vandaag uiterst belangrijk geworden. Ook hier worden in de snij afdeling verschillende testen gedaan in het labo en staat de hygiëne hoog aangeschreven. Alleen zo kan voldaan worden aan de hoge eisen van de overkoepelende aankooporganisaties.

 

Machinaal verpakken

 

Vroeger werden de voorgesneden groenten en fruit allemaal manueel verpakt, wat intensieve arbeid verreiste. Momenteel worden de voorgesneden groenten en fruit op 3 manieren verpakt:

  • Ofwel in vrac voor de grootkeukens
  • Ofwel met geperforeerde folies voor rauwkost (bijvoorbeeld geraspte wortelen
  • Ofwel gasverpakt (bijvoorbeeld salades)

De groenten en fruit in vrac verpakt zijn voornamelijk voor de grootkeukens, die grote capaciteit nodig hebben om ook dagdagelijks de maaltijden van bijvoorbeeld de ziekenhuizen voor te bereiden

 

De geperforeerde folies zorgen ervoor dat de rauwkost kraakvers blijft, want door de perforatie kunnen de voorgesneden groenten of fruit "ademen" en kunnen de restjes vocht afvloeien waardoor je een zuiver gewicht over houdt.

Door deze perforaties blijft de kwaliteit ook optimaal.

 

De gasverpakte salades zorgen er bijvoorbeeld voor dat de bewaarbaarheid van deze salades langer goed blijft en optimale bewaring biedt voor de klant.

 

BEKIJK NU DE VOORGESNEDEN GROENTEN EN FRUIT EN MAAK HET JE ZELF GEMAKKELIJK THUIS!