2,98
(Kilogram)
Appelsienen zijn erg populair. De citrusvruchten hebben oranje vruchtvlees die verdeeld zitten in een witte pel. Ze zijn het hele jaar door verkrijgbaar en komen uit verschillende continenten.
De dikke, oranje schil van de appelsien moet je verwijderen. De witte pel errond kun je ook verwijderen, maar dat is geen must.
Deze appelsienen hebben een zoete en frisse smaak en kun je best eten door in schijven of partjes te snijden. Je kunt ze ook persen, maar daarvoor bestaan andere soorten appelsienen die minder lekker zijn om te eten.
De schil van appelsienen kan worden gebruikt in verschillende recepten of om extra smaak toe te voegen aan cocktails of gins. Daarvoor is het aangeraden om de schil eerst goed te kuisen, zodat er geen vuiligheid blijft hangen. Probeer ook om zoveel mogelijk witte vellen uit de binnenkant weg te krijgen. Je kunt de schil volledig gebruiken of ook raspen.
Lodewijk de Raetlaan 3
8870 Izegem
Tel.: 051 30 17 53
Fax: 051 31 71 07
E-mail: info@huisvanassche.be