Huis Vanassche

Winkelmandje is leeg

ARTISJOK SPAANSE

3,05

(Stuk)

De artisjok is eigenlijk de bloemknop van een distelplant en bestaat uit schubben. 

 

Verwijder eerst de harde, onderste blaadjes en snijd de onderkant van de steel af. De artisjok kook je best in gezouten water met wat citroensap (ongeveer 20 minuten). De artisjok is gaar wanneer de blaadjes loskomen. Enkel de zachte stukken van de blaadjes en de bodem zijn eetbaar. De bedeling is dat de blaadjes één voor één van de artisjok worden getrokken en in een sausje worden gedipt. De vlezige laag tussen de blaadjes en de bodem moet je verwijderen.

 

Opgelet: artisjokken die gekookt worden in een aluminius of ijzeren pan, krijgen een grijze kleur! Ze blijven goed, maar de kleur maakt ze weinig aantrekkelijk.

 

Artisjokken worden best onderaan de koelkast bewaard, waar zo maximum één week lang goed blijven.