Huis Vanassche

Winkelmandje is leeg

GELE TROSTOMATEN

4,45

(Kilogram)

Mis je nog een kleur in je salade? Dan is de gele trostomaat een ideale groente! Ze horen net hetzelfde aan te voelen als een rode trostomaat en worden best op een koele plek bewaard (maar niet in de koelkast). In de koelkast verliezen tomaten een deel van hun smaak doordat het narijpingsproces verstoord wordt. Ook door de tomaat te snel van het takje te halen, verlies je een stuk van de smaak.

 

Gele trostomaten zijn fruitig en friszoet van smaak. Ze bevatten veel sap. Je kunt ze koken  (ongeveer 10 minuten) of ook roerbakken. Je kunt deze tomaat ook grillen, dan komt de zoete smaak nog meer naar voren.

 

Een trostomaat kan je heel gemakkelijk eten: Je kunt hem meteen eten nadat je hem gewassen hebt. Ontvellen kan trouwens ook een voudig! Snijd een kruisje in de onderkant van de tomaat en dompel ze kort onder in kokend water en daarna direct in koud water. Je kan er direct het velletje afhalen!

 

Wist je trouwens dat je tomaten beter niet in de buurt van een komkommer, een aubergine, een broccoli of champignons bewaart? Dan bederven ze namelijk sneller.