Huis Vanassche

Winkelmandje is leeg

Kant en klaar met voorgesneden groenten

 

U hebt ook een druk leven? Of u bent niet zo'n bezige bij in de keuken? Dan kunnen de voorgesneden groenten van Huis Vanassche u een handje helpen. Zo geniet u op het einde van de avond met z'n allen aan tafel.

 

Voor een lekker avondmaal hoeft u niet steeds aan het fornuis te staan. De trend is om 's avond lichter te eten, daar het gezonder is voor het lichaam en minder belastend. Daarom kunnen voorgesneden groenten in de vorm van een krokante salade u veel voldoening schenken. Het zorgt telkens voor een verrassend effect aan tafel...

 

Voorgesneden groenten, kleur bekennen

 

De tijd dat slechts enkele soorten voorgesneden groenten bestonden, ligt reeds ver achter ons. Tegenwoordig vindt u een volledig gamma voorgesneden groenten in alle mogelijke kleuren en vormen. Soms verpakt, soms in vrac. Bij Huis Vanassche hebt u de keuze uit beiden. We bieden u elke dag verse rauwkostsalades aan die u volgens uw behoefte kan aankopen.

 

Wilt u snel uw eten toch zelf bereiden? Dan voorziet Huis Vanassche een ruim aanbod kant en klare groenten. Kijk maar eens vlug naar onze rauwkost en voorgesneden groenten winkel en ontdek zelf de kleurenpracht van de diverse salades...

 

Losse voorgesneden groenten

 

Alle voorgesneden groenten kunt u los krijgen, zowel in onze winkel als in de groothandel, wat voor de klant of groothandelaar heel interessant is qua bereidingen. Als groothandelaar of horeca ondernemer mag u steeds contact opnemen met ons via mail voor een gans overzicht van alle voorgesneden groenten zoals bijvoorbeeld wortel brunoise, ajuin schijfjes, komkommerschijfjes... noem maar op. Bent u ingelogd als groothandelaar? Dan kunt u zelfs via de site het ganse aanbod voorgesneden groenten raadplegen on-line. Handig toch?

 

Dagvers, elke dag opnieuw

 

De versheid van onze voorgesneden groenten, daar gaan we voor! Daarom bereid Huis Vanassche elke dag opnieuw een vers aanbod op maat voor de klant. Alle ingrediënten genieten een optimale bescherming door een aangepaste verpakking. Op elke verpakking staat ook een etiket met daarop de productiegegevens en vervaldatum en eigenschappen van de producten. Daar Huis Vanassche HACCP gecertificeerd is, biedt dit extra garanties voor de voedselveiligheid.

 

Toch zelf bereiden?

 

Uit studies van test-aankoop bij diverse grote supermarkten, blijkt dat hun aangeboden verpakte voorgesneden groenten minder vitamines bevat als verse groenten. Dit is zeker waar, daar deze grote ketens hun voorverpakte groenten op gas verpakken, om een langere houdbaarheidsdatum te behalen. Daarom biedt Huis Vanassche voornamelijk verse voorgesneden groenten aan, niet op gas verpakt. Weliswaar is de houdbaarheidsdatum iets korter, maar we garanderen een vers product. Aan u de keuze.

 

Voorgesneden groenten keten

 

We willen u graag duidelijk maken dat het bereiden van de voorgesneden groenten een grote precisie en inspanning vergt, om zonder bewaarmiddelen of andere additieven een zuivere snit te bekomen.  Dankzij onze uitgeruste HACCP - werkplaats, opgeleid personeel en toepassing van de regels van de kunst, kunnen we tot een zeer goed resultaat komen.  Daarom is Huis Vanassche uw geschikte partner, indien u hygiëne en kwaliteit hoog in het vaandel houdt.

 

Rauwkost, fruitsla, voorgesneden groenten,...kortom, alles wat per definitie niet verwarmd is, bereidt men in de koude keuken. De bereiding van begin- tot eindfase gebeurt steeds in een gesloten circuit, om een optimale kwaliteit & hygiëne te garanderen.

Hieronder ziet u een opsomming  van het bereidingsproces van voorgesneden groenten:

 

1) Gekuiste groenten snijden.

2) Groenten wassen.

3) Onzuiverheden en restjes filteren.

4) Overbrengen van gewassen groenten  in stevige plasticzakken.

5) Zakken goed afsluiten.

6) Klaar voor verbruik.

 

Kost groenten klaarmaken veel tijd?

 

Niet iedereen kan koken, wil koken of heeft er uitgebreid de tijd voor. Daarom bieden voorgesneden groenten en rauwkost de ideale oplossing. Ze zijn vers gesneden, bevatten nog al hun vitaminen en ze besparen je ten slotte een hele hoop tijd. Dit is ook de reden waarom veel restaurant - en grootkeukens overschakelen naar verse voorgesneden groenten. Personeel is duur, kost veel te veel geld door de enorme zware lasten en daarom moet alles snel klaar zijn om iedereen vlug te bedienen.

 

Voorgesneden groenten gezonder?

 

Men beweert dat voorgesneden groenten gezonder zijn dan zelf snijden vlak voor gebruik. Doordat je de groenten snijdt, zou de groente extra gezonde stoffen produceren, waarvan de eter dan z'n/haar voordeel geniet. Meer en meer wordt de nadruk gelegd op de belangrijkheid van deze stoffen t.o.v. vitamines. Is dit nu werkelijk waar?

 

In een onderzoek blijkt dat het aantal glucosinolaten in spruiten, broccoli en kolen hoog is. De hoeveelheid van deze stoffen blijkt inderdaad toe te nemen als men de groente snijdt. Dit komt door het afweermechanisme van de plant. Door dit snijden zal de plant extra glucosinolaten aanmaken als bescherming tegen insectenvraat. Deze toename gebeurt niet enkel in de fabrieken, maar eveneens bij u en ik thuis op het aanrecht.

 

Deze glucosinolaten werken beschermend op de gezondheid en bij kanker. Dit gehalte neemt dus sterk toe als je de groenten enige tijd op voorhand snijdt. Het aantal neemt echter weer af bij het wassen en koken. Tevens gaat er ook een andere belangrijke stof verloren bij het op voorhand snijden, namelijk vitamine C. Groenten op voorhand snijden heeft dus voor - en nadelen. Daarom is het aangewezen een gemiddelde van de twee te nemen. Even op voorhand snijden dus, maar wacht niet te lang (niet meer dan 2 dagen dus). Dan profiteert u van het toegenomen glucosinolaten en tevens van de aanwezige vitamine C.

 

Een andere werkwijze is de volgende: Snij de groenten de ene dag en bereid ze om direct op te eten. Dan krijg je veel vitamine C binnen. Na drie dagen bereid je de andere helft van je groenten en zo krijg je dan extra veel glucosinolaten binnen.

 

Minder afvalstromen voorgesneden groenten

 

Groenten langer vers
U kunt onder volledig ideale omstandigheden voorgesneden groenten tot 3 weken goed houden. In werkelijkheid neemt u best 1 week. Vele mensen laten het te lang liggen met als gevolg dat 5 tot 20% in de vuilnisemmer belandt. Daarom biedt Huis Vanassche z'n voorgesneden groenten aan met beperkte datum zodanig dat de groentjes niet in de vuilnisemmer belanden, maar alles mooi en vers kan opgegeten worden.

 

Besparing van 35%
Indien er nog betere technieken worden gebruikt voor de houdbaarheid van voorgesneden groenten, dan kan dit leiden tot 35% minder afval. Minder afval betekent ook kostenbesparingen van transport voor afvalverwerking, distributie en aanvoer.

Bij particulier gebruik neemt daar ook de afvalstroom af, doordat er geen resten zijn van bijvoorbeeld groen van bloemkool, blaadjes van de radijzen,... Dit is dus een extra stimulans en voordeel voor de klant. Zo verminder je fors de afvalberg.