Huis Vanassche

Winkelmandje is leeg

Historiek

1953

De winkel werd opgericht in 1953 door Etienne Vanassche en Georgette Govaere & doopte men tot "Huis Vanassche." Eerst was er uitsluitend leurhandel, daarna vestigde men zich in de Prinsessestraat 198, te Izegem (Emelgem). Toen al onderscheidden Etienne en Georgette zich van andere winkels door exclusieve fruitsoorten aan te bieden.

 

1973

Twintig jaren na de oprichting, werd Huis Vanassche met hart en ziel overgenomen door dochter, Myriam Vanassche, en echtgenoot Paul Vandenabeele. Myriam hielp al sinds haar veertiende mee in de zaak, waardoor ze met de vele ervaring op zak voor een perfecte opvolging zorgde. Myriam helpt nu trouwens ook nog altijd als verkoopster in de winkel of springt bij in de groothandel waar nodig. Ook Paul is nog steeds dagelijks terug te vinden in de groothandel. Hun passie voor Huis Vanassche kent geen grenzen.

 

1988

In april 1988 werd de winkel volledig vernieuwd en uitgerust met een nieuwe rauwkost- afdeling. Huis Vanassche was daarmee een pionier in het aanbieden van rauwkost. Tevens voegde men een ruim kaasassortiment en kwaliteitsvolle wijnen & champagnes aan de winkel toe.

In oktober 1988 verhuisde Huis Vanassche wegens openbare werken aan de straat. Niemand kon de winkel nog bereiken en ontvangsten bleven uit... Na de verhuis vestigde men zich in de Prinsessestraat 216, tot maart 2005.
In die periode startte ook de ontwikkeling van de groothandel.

 

2002

In 2002 werd Huis Vanassche overgenomen door zoon Rik Vandenabeele, die de groothandel verder uitbreidde. Rik staat hoofdzakelijk in voor de aankoop en de opvolging van de groothandel en wordt daarin gesteund door z’n ouders en een team van medewerkers.

In 2003 werd Michiel, de oudste zoon van Rik, geboren. Drie jaren later volgde de tweede zoon, Maxime. Met deze twee stoere kerels is Huis Vanassche verzekerd van een goede opvolging!

 

2005

Door de groeiende groothandel kwam het pand in de Prinsessestraat te klein en vestigde de zaak zich in een 2500 m² nieuwbouw langs de Lodewijk de Raetlaan. Hierdoor werd ook beantwoord aan alle HACCP-reglementeringen, bekroond met een ISO 22000 certificaat. De ruimte en snelheid van werken  was motiverend voor verdere groei.

 

2010

De groothandel bleef groeien, waardoor een uitbreiding genoodzaakt was. Er kwamen twee extra lichte vrachtwagens, een bijgebouw en in totaal 4 laadkaaien.

 

2018

In 2018 wordt de nieuwe aangebouwde productieruimte (+1000 m2) in gebruik genomen. Deze gloednieuwe ruimte zorgt ervoor dat de capaciteit komende jaren verder kan opgedreven worden. Ondertussen rijden er in totaal al 2 vrachtwagens en 8 lichte vrachtwagens uit.

In 2018 vierden we ook het 65-jarig bestaan van ons bedrijf. Dat deden we aan de hand van een groot feest voor onze medewerkers, maar ook met een hele hoop rondleidingen voor iedereen die interesse heeft. We bekroonden onze verjaardag ook met een gloednieuwe webshop om de shopervaring van onze klanten te verhogen. Zo is het sindsdien mogelijk voor bedrijven uit de buurt om via een bedrijfsaccount eenvoudig en snel een lunch te bestellen. Als cadeautje voor onszelf lieten we Giovanni Seynhaeve, een jeugdvriend van Rik, een LEGO-maquette maken van ons bedrijf.

 

2019

Sinds 2019 kan je ook na de openingsuren genieten van onze traiteurdienst, dankzij de drie gekoelde automaten op onze parking. Je vindt er onder andere bereide maaltijden, desserts, soepen, slaatjes en gekoelde dranken.

Wegens het succes van die automaten volgde er ook nog een tweede automaat in de Pastoriestraat in Heule, waar we samen met andere ondernemers uit de streek onze producten met veel plezier aanbieden.

 

2020

Wegens de coronapandemie en de tijdelijke sluiting van horecazaken, werden we in 2020 genoodzaakt om met de groothandel een nieuw cliënteel te kunnen aanspreken. Daardoor breidden we onze koude keuken uit, waardoor we met o.a. met maaltijdsalades en pastasalades naar supermarkten konden trekken. Op die manier konden we zo veel mogelijk medewerkers in dienst houden tijdens de pandemie.

 

2020 is ook het jaar waarin we Marianne leerden kennen, de vrolijke spring in ’t veld die met haar inzet en enthousiasme zowel ons, maar vooral Rik zijn hart wist te veroveren! Marianne vind je voornamelijk terug in de winkel, waar ze de taak van Myriam overneemt. Daarnaast kan Marianne ook zeer goed haar mannetje staan bij de orderpickers in de groothandel.

 

2005

 

1988