Huis Vanassche

Winkelmandje is leeg

Historiek

1953

De winkel werd opgericht in 1953 door Etienne Vanassche en Georgette Govaere & doopte men tot "Huis Vanassche." Eerst was er uitsluitend leurhandel, daarna vestigde men zich in de Prinsessestraat 198, te Izegem (Emelgem). Toen al onderscheidden Etienne en Georgette zich van andere winkels door exclusieve fruitsoorten aan te bieden.

 

1973

Twintig jaren na de oprichting, werd Huis Vanassche met hart en ziel overgenomen door dochter, Myriam Vanassche, en echtgenoot Paul Vandenabeele. Myriam hielp al sinds haar veertiende mee in de zaak, waardoor ze met de vele ervaring op zak voor een perfecte opvolging zorgde. Myriam helpt nu trouwens ook nog altijd als verkoopster in de winkel of springt bij in de groothandel waar nodig. Ook Paul is nog steeds dagelijks terug te vinden in de groothandel. Hun passie voor Huis Vanassche kent geen grenzen.

 

1988

In april 1988 werd de winkel volledig vernieuwd en uitgerust met een nieuwe rauwkost- afdeling. Huis Vanassche was daarmee een pionier in het aanbieden van rauwkost. Tevens voegde men een ruim kaasassortiment en kwaliteitsvolle wijnen & champagnes aan de winkel toe.

In oktober 1988 verhuisde Huis Vanassche wegens openbare werken aan de straat. Niemand kon de winkel nog bereiken en ontvangsten bleven uit... Na de verhuis vestigde men zich in de Prinsessestraat 216, tot maart 2005.
In die periode startte ook de ontwikkeling van de groothandel.

 

2002

In 2002 werd Huis Vanassche overgenomen door zoon Rik Vandenabeele, samen met vrouw Goedele Demeurisse. De groothandel breidde verder uit. Rik staat hoofdzakelijk in voor de aankoop en de opvolging van de groothandel. Goedele volgt de boekhouding op en verzorgt de publiciteit.

In 2003 kregen Rik en Goedele hun eerste zoon, Michiel. Drie jaren later volgde een tweede zoon, Maxime. Met deze twee stoere kerels is Huis Vanassche verzekerd van een goede opvolging.

 

2005

Door de groeiende groothandel kwam het pand in de Prinsessestraat te klein en vestigde de zaak zich in een 2500 m² nieuwbouw langs de Lodewijk de Raetlaan. Hierdoor werd ook beantwoord aan alle HACCP-reglementeringen, bekroond met een ISO 22000 certificaat. De ruimte en snelheid van werken  was motiverend voor verdere groei.

 

2010

De groothandel bleef groeien, waardoor een uitbreiding genoodzaakt was. Er kwamen twee extra lichte vrachtwagens, een bijgebouw en in totaal 4 laadkaaien.

 

2018

Ingebruikname van de nieuwe aangebouwde, ultramoderne productieruimte (+1000 m2) zorgt ervoor dat de capaciteit komende jaren verder kan opgedreven worden. Ondertussen rijden er in totaal al 2 vrachtwagens en 8 lichte vrachtwagens uit.

 

2021

Vernieuwde website om gebruikscomfort en shopervaring van onze online klanten beter te verzorgen.